Barcelona / Irene Vaqué

Presenten a Barcelona els nous carregadors sense fils i un mòbil amb control de la música mitjançant els ulls

Qui no ha maleït alguna vegada l'allau de cables s'acumulen a casa o a l'oficina? Sobretot, dels carregadors, un per a cada marca (i fins i tot model) mentre esperem l'universal, que es va anunciar al Mobile World Congress de l'any passat. L'empresa Powermat, conscient de l'oportunitat de negoci, ja té al mercat una línia de carregadors sense fils, que treballen amb el sistema d'inducció, i presenta a Barcelona productes nous com ara estores individuals, de viatge, de cotxe o bateries extra que es poden afegir a un "smartphone". Una altra de les curiositats és el sistema de control de música mitjançant els ulls, un prototip que exhibeix la japonesa NTT Docomo i que atreu la mirada de desenes de visitants.

Actualitzat
Els carregadors Powermat que hi ha a la venda al mercat espanyol costen entre 80 i 100 euros, aproximadament, i permeten carregar fins a quatre dispositius, tres en una estoreta que funciona per inducció i un altre amb el cable. Només s'ha d'endollar l'estoreta, amb la qual cosa se simplifica força el procés. N'hi ha de fixos i també de plegables. Per poder-los connectar cal un adaptador que s'enganxa a la part posterior del telèfon.

La nova línia de Powermat ofereix més lleugeresa i possibilitats, entre les quals una peça que es converteix en una segona bateria per a l'iPhone, una carregador amb bateria que funciona sense necessitat d'haver-lo d'endollar i un carregador per a netbooks.

Powermat aspira a ampliar el mercat i per això també mostra al Mobile World Congress projectes de futur com ara una placa que permet fer anar també sense fils una batedora, encara que la superfície estigui molla, o una paret també amb Powermat instal·lat on es pot connectar directament un llum o un televisor.

Música controlada amb els ulls


L'altra curiositat són els "eyed-controlled earphones", és a dir, uns auriculars que es controlen amb la mirada. L'usuari només ha de seguir les instruccions. Mirant amunt i alhora cap a la dreta o a l'esquerra permet apujar o abaixar el volum. Mirar a l'esquerra o a la dreta vol dir "play" i "pausa", respectivament. I fer-ho dues vegades seguides permet anar a la cançó prèvia o l'anterior,.

El prototip, de l'empresa japonesa NTT Docomo, funciona gràcies a uns elèctrodes que capten el moviment ocular. A banda que és molt vistós i futurista, algú es pot preguntar si ens acostumarem a fer servir els ulls, en comptes dels dits, per navegar per l'MP3. Des de Docomo asseguren que l'invent pot ser útil per escoltar música en un tren ple a vessar en hora punta, en què es fa difícil remenar l'aparell.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut