Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona instal·la càmeres d'alta definció per lluitar contra els motoristes infractors

L'Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar càmeres d'alta definició a les cruïlles de la ciutat per reduir les infraccions i els accidents de les motos. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, la primera càmera, amb visió nocturna i capaç de llegir les matrícules petites dels ciclomotors, ja funciona al semàfor d'Aragó amb el Passeig de Gràcia. D'aquí a uns dies, però, seran vint les cruïlles que quedaran controlades pels set equips d'última generació que ha adquirit l'Ajuntament.

Actualitzat
Amb aquestes càmeres, que han costat 260.000 euros, es vigilaran sobretot les motos i els ciclomotors que se saltin els semàfors o que facin girs i moviments indeguts. A banda d'Aragó amb el Passeig de Gràcia, les primeres càmeres s'instal·laran a la Diagonal, a l'altura d'Aribau, Balmes i el Passeig de Gràcia. També n'hi haurà a l'avinguda de Roma amb Urgell, a Muntaner amb Aragó i a la Gran Via amb Aribau.

Francesc Narváez, regidor de Mobilitat del consistori, ha avisat els motoristes que "ara anem a per ells" i "ha assegurat que el que no volem és tenir aquestes xifres tan importants d'accidents en aquesta ciutat i, lamentablement, tantes conseqüències". L'any passat, els accidents amb motos implicades van deixar 22 morts.
Anar al contingut