Mataró

L'oposició de Mataró critica l'aprovació de dos nous macroprostíbuls al municipi

CiU vol evitar que Mataró es converteixi en un parc temàtic del sexe i la prostitució. El cap de l'oposició municipal a l'Ajuntament, Joan Mora, critica el projecte de dos macroprostíbuls al polígon Les Hortes de la localitat. Un dels dos locals ja té la llicència d'explotació i en breu aconseguirà la d'obres per començar a construir, i l'altre està en tràmit. En declaracions a Catalunya Ràdio, Mora lamenta que Mataró es pugui convertir "en un parc temàtic del sexe" i reclama la paralització del projecte. El consistori es defensa i argumenta que no depèn d'ell permetre l'obertura dels locals.

Actualitzat
Els dos macroprostíbuls projectats a Mataró podrien acabar convertint la capital del Maresme en un dels emplaçaments més grans de cases de cites de l'Estat espanyol. Un dels macrobordells ja té la llicència municipal d'activitat. L'altre n'acaba de començar la tramitació.

L'oposició municipal a l'Ajuntament de Mataró, el grup de CiU, ha reclamat la paralització del projecte i ha avançat que demanaran responsabilitats al govern municipal, format pel PSC, Esquerra i Iniciativa. Segons el cap de Convergència i Unió a la ciutat, Joan Mora, no es pot permetre que Mataró "es converteixi en un parc temàtic de la prostitució i el sexe"

L'Ajuntament, però, assegura que és la Generalitat qui té la competència per autoritzar aquest tipus d'activitat i que els consistoris no es poden negar a concedir les llicències. El govern català desmenteix l'Ajuntament i assegura que la concessió de llicències és estrictament municipal. Sigui com sigui, la regidora d'Innovació i Promoció de Mataró, Alícia Romero, promet que l'Ajuntament serà especialment rigorós a l'hora de vetllar perquè el nou complex no provoqui molèsties.

Els dos macroprostíbuls són del mateix empresari i sumarien 80 habitacions, superant un altre que està en projecte a la Jonquera, amb 70 sales. De fet, serien uns dels més grans d'Europa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut