Barcelona

Montilla crida a l'ordre per no interferir en l'objectiu de guanyar les eleccions

El PSC busca girar full i donar per tancat l'episodi de controvèrsia interna protagonitzat pels consellers Ernest Maragall i Antoni Castells arran de les declaracions sobre una Catalunya "fatigada" de tripartit. El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat que ningú del partit no ha demanat una rectificació a Maragall ni tampoc a Castells, que posteriorment va sortir en defensa del dret de parlar de política del conseller d'Eduació. Ara bé, el partit sí que els ha encomanat que calibrin bé el moment de fer públiques determinades reflexions per no perjudicar l'explicació de l'obra de govern de cara a les eleccions. Iceta ha dit que durant l'executiva dels socialistes catalans no s'ha adoptat cap mesura disciplinària i que Maragall s'ha mostrat obert a rectificar i a aclarir el que faci falta del seu pensament.

Actualitzat
L'executiva del PSC ha fet pinya i ha negat tensions entre sectors després de debatre aquest dilluns les últimes declaracions dels consellers Ernest Maragall i Antoni Castells. Al final de l'executiva, Miquel Iceta ha explicat que les opinions de Maragall són conegudes per tot el partit. Segons el portaveu socialista, Maragall s'ha mostrat obert a puntualitzar o rectificar les seves opinions si han pogut ser malenteses. No obstant això, Iceta ha assegurat que l'executiva en cap cas l'hi ha demanat i que no està en contra del debat intern.

Iceta ha indicat que en tot cas l'únic que s'ha posat en qüestió és l'oportunitat de les declaracions i si aquest posicionament ajuda a fer entendre una obra de govern de la que, ha dit, el PSC se sent orgullós. El portaveu del PSC ha dit que l'únic que s'ha posat sobre la taula és que "tot el que ens allunya de l'objectiu de reivindicar l'acció de govern dut a terme fins ara no és bo". Iceta ha dit que s'ha subratllat la necessitat de fer "un esforç d'explicació de l'acció de govern i de la feina feta". "Ara bé, també s'ha de permetre opinar a tothom", ha afegit.

Iceta ha explicat que Ernest Maragall s'ha refermat en les seves opinions durant l'executiva del PSC i ha demanat augmentar el perfil propi del PSC. "Ningú li demana que hi renunciï. La seva opinió és coneguda de fa molts anys", ha conclòs el portaveu dels socialistes.

Iceta ha reconegut que dir que no hi ha un projecte clar de país és una expressió que es pot mal interpretar, però ha afirmat que no aprecia una discrepància de Maragall amb el PSC en l'estratègia política i electoral.

La controvèrsia generada per "la fatiga"

D'aquesta manera l'executiva del PSC ha estat marcada per la polèmica generada per les declaracions i l'article d'aquest diumenge al diari "La Vanguardia" del conseller Ernest Maragall sobre la vigència i el futur del tripartit. Després d'afirmar que els catalans estan fatigats del govern d'entesa, Maragall, que va rebre el suport del seu company Antoni Castells, va insistir que el tripartit està esgotat i fa temps que va renunciar a un projecte de país.

Les reaccions, tant des de les mateixes files del PSC, dels seus socis de govern, com també de l'oposició, no es van fer esperar. Miquel Iceta afirma, al seu blog, que, efectivament, el PSC té voluntat de governar en solitari, però que en cap cas no es pot obviar l'obra feta pels dos tripartits. Iceta afegeix que no es pot construir el futur criticant el tripartit, sinó aprofitant la feina de tots aquests anys.

Joan Puigcercós, també des del seu blog, desitja que el debat intern als socialistes no afecti l'executiu, i Iniciativa ha defensat que el tripartit és l'única alternativa a Convergència i Unió. L'oposició, per la seva part, creu que és hora d'avançar les eleccions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut