Mataró

Un empresari preveu construir dos macroprostíbuls amb unes 80 habitacions en un polígon de Mataró

La capital del Maresme, Mataró, podria tenir en breu dos macroprostíbuls amb una vuitantena d'habitacions. Un mateix empresari ha sol·licitat dues llicències per construir els locals a la zona. Amb aquestes dimensions, els nous bordells superarien el macroprostíbul que s'està construint a la Jonquera, a l'Alt Empordà, i que té 60 dormitoris, el que fins ara era el més gran de Catalunya. L'Ajuntament de Mataró ha confirmat que una de les llicències està aprovada i l'altra s'està tramitant.

Actualitzat
Els dos futurs nous prostíbuls són del propietari de l'empresa José María Colomer Ribot SL, que ha sol·licitat dues llicències de "sala de festes, espectacles i annexos" a través de dues empreses diferents, de les quals és l'únic administrador. Gràcies a aquesta gestió, aconseguirà evitar la competència, ja que la llei estipula que no es puguin construir dos prostíbuls a menys de 150 metres de distància.

En aquests casos, l'Ajuntament actua només com a intermediari, ja que l'administració competent és la Generalitat, en concret el Departament de Relacions Institucionals i Participació, en mans del conseller Joan Saura. La regidora d'Innovació i Promoció de Mataró, Alícia Romero, ha confirmat a Catalunya Ràdio que la Generalitat ha aprovat una de les dues llicències i que ells, com que el projecte complia tots els requisits i condicions que marca l'ordenança municipal que fa referència a aquest tipus d'activitats, ja han expedit la llicència d'activitats. Romero ha afegit que encara no se'ls ha atorgat la llicència d'obres, tot i que assegura que es farà en breu.

Respecte a la segona petició, està en un estat molt incipient. Els promotors estan ultimant el projecte, segons la regidora mataronina, que assegura que encara té un llarg recorregut per endavant.

Romero ha evitat valorar la possibilitat que Mataró es converteixi en la seu del prostíbul més gran de Catalunya i un dels més importants de l'Estat. Apuntant que tothom té la seva opinió i li pot agradar més o menys, la responsable institucional s'ha limitat a recordar que com a ajuntament l'únic que fan i poden fer és complir la llei.

L'empresa vol construir els locals al polígon de Les Hortes de Mataró, concretament al carrer Josep Calvet i a la via Sèrgia. L'empresari, que ha registrat la marca amb el nom de Showgirls Chocolate Night Club, vol construir un local amb unes 50 habitacions, i un altre que en podria tenir unes 30 més. Amb aquestes dimensions, els dos bordells es convertirien en un dels més grans d'Europa.

Segons les últimes dades, el prostíbul més gran d'Europa és a la ciutat alemanya de Colònia, i té 126 habitacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut