Barcelona

Barcelona podria reduir a 60 km/h la velocitat en alguns trams de les rondes

L'Ajuntament de Barcelona estudia reduir a 60 quilòmetres per hora la velocitat als trams més sorollosos de les rondes. És una de les actuacions del pla municipal per la reducció de la contaminació acústica, que també projecta instal·lar-hi pantalles sonoreductores. Els trams de la ronda que provoquen més impacte acústic a l'entorn són a la Vila Olímpica, a Montbau i a la Via Augusta.

Actualitzat
El gerent de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Campillo, ha explicat que entre les millores que estudien per disminuir la contaminació sonora a la ciutat hi ha una reducció de la velocitat.

"En algun punt, com ja existeix a la zona de Nou Barris, estudiem disminuir la velocitat de 80 a 60 quilòmetres per hora", ha explicat el càrrec de l'Ajuntament de Barcelona. La rebaixa es faria a les zones on hi ha un major nivell d'emissió de soroll.

L'Ajuntament ha encarregat també un estudi a la Universitat Politècnica per reduir el soroll de les sirenes dels vehicles d'emergència. El consistori instal·larà una xarxa de sonòmetres i limitadors acústics per tota la ciutat.
Anar al contingut