Barcelona

Barcelona tindrà a la primavera telefonia mòbil amb alta definició de veu

Barcelona es convertirà a la primavera en una de les primeres ciutats de tot Europa a tenir xarxa de telefonia mòbil amb alta definició de veu. La companyia Orange introduirà aquest nou estàndard a partir de la primavera. Aquest nou sistema permet als usuaris rebre les trucades de mòbil d'una manera més nítida perquè es millora el sistema amb què s'envia la veu a través de la xarxa.

Actualitzat
El director de màrqueting d'Orange, Carlos Guri, ha explicat que una de les diferències fonamentals és que es redueix de forma "molt significativa" el soroll de fons i això permet tenir "molta més qualitat" en les converses. Així, aquest nou sistema permetria evitar una de les incomoditats del telèfon mòbil: cridar perquè ens entenguin quan som al carrer o al metro.

El servei serà gratuït i accessible per a tots els clients d'Orange que resideixin a la zona on s'efectuï la seva posada en marxa, tant si tenen contracte com targeta de prepagament.

A l'àrea de Barcelona, tota la xarxa ja està adaptada però calen uns telèfons nous, que es començaran a vendre d'aquí a uns mesos. La previsió, però, és que tots els terminals mòbils nous, tant de gamma alta com de gamma baixa, ja seran compatibles amb el nou sistema.

Encara no hi ha data, però la previsió és estendre el sistema a tot Espanya. A llarg de l'any es farà a França i Bèlgica.

Anar al contingut