Madrid

Carod diu que no està cansat de formar part del tripartit

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha estat el primer membre d'ERC a pronunciar-se sobre la polèmica generada dimecres pel socialista Ernest Maragall sobre la suposada "fatiga" de Catalunya amb el tripartit. En un acte a Madrid, Carod-Rovira ha negat que estigui cansat de formar part del govern tripartit català i ha afegit que encara té moltes coses a fer. D'altra banda, el vicepresident s'ha felicitat de l'entrada en escena del rei Joan Carles, que ha demanat un acord que faciliti un pacte d'Estat per superar la crisi.

Actualitzat
"Jo no em sento gens fatigat, al contrari, em falten anys. Perquè, modèstia a part, si hi va haver un primer tripartit alguna cosa hi vaig tenir a veure, i d'aquest primer tripartit me'n falten anys, perquè me'n vaig quedar fora durant la major part", ha dit Carod a Madrid. Les paraules del vicepresident del govern han arribat l'endemà que el president de la Generalitat, José Montilla, es va referir per segon dia consecutiu a les declaracions del conseller d'Educació, que va assegurar que Catalunya està "fatigada" de la fórmula del tripartit.

En una conversa informal amb periodistes, José Montilla va reconèixer que el govern d'Entesa potser no ha sabut explicat bé tot el que ha fet fins ara. Així ho mostrarien els sondejos amb una davallada de la intenció de vot. El president de la Generalitat va assegurar que a la seva formació hi ha llibertat d'expressió i pluralitat i va remarcar que no vol un partit de "clons", sinó de membres amb criteri propi.

El president de la Generalitat va tornar a sortir així al pas de tot el rebombori creat arran de les declaracions del conseller d'Educació, Ernest Maragall, que va dir que veia Catalunya "fatigada" de la fórmula de pactes del tripartit i va augurar que les tres formacions que actualment governen no sumaran a les eleccions vinents.

José Montilla va recordar que, a diferència d'altres partits com el PSOE, el PSC "no és caïnita" i intenta sempre aglutinar sensibilitats i generacions, i això malgrat els relleus al capdavant de la formació.

Darrere d'aquesta nova crida a la calma de Montilla, hi podria haver les declaracions del conseller d'Economia. Antoni Castells, també del PSC, va sortir a fer costat a Maragall i va afirmar que ell, a més, reivindica la potestat dels consellers del govern de poder opinar de qualsevol qüestió política.
Anar al contingut