Burgos

Greenpeace denuncia una fuita a la central nuclear de Garoña

La central nuclear de Garoña, a Burgos, s'ha vist obligada a fer una nova aturada per motius de seguretat, a causa d'una fuita d'aigua radioactiva en el circuit primari que ha estat impossible contenir, segons ha informat Greenpeace. L'empresa Nuclenor, de Santa María de Garoña, havia informat que es tractava d'una aturada programada per reparar una vàlvula auxiliar. Aquesta vàlvula, segons les explicacions que ha donat l'empresa, es troba a l'interior de la contenció primària, àrea no accessible amb el reactor en funcionament, per la qual cosa l'operació requereix aturar el funcionament de la planta.

Actualitzat
L'organització ecologista ha demanat al Consell de Seguretat Nuclear que doni informació detallada del volum de la fuita i de quan es va produir. L'organització ecologista ha advertit que el Consell de Seguretat Nuclear no n'ha emès cap nota de premsa ni n'ha publicat cap informació a la seva pàgina web.

"La decisió és important, ja que es tracta d'una fuita d'aigua radioactiva del circuit primari i no es tracta d'una simple aturada de manteniment com miren d'aparentar des de Nuclenor", ha indicat Greenpeace. Segons l'organització ecologista, l'estat de seguretat de la central nuclear de Garoña és "lamentable" i s'ha queixat que el govern no hagi ordenat tancar-la definitivament fins al 2013, en comptes d'haver-ho fet al juliol del 2009.

La planta de Santa María de Garoña feia 289 dies que funcionava ininterrompudament, d'acord amb la informació que ha facilitat l'empresa.
Anar al contingut