Barcelona

El síndic d'Aran recorrerà la llei de vegueries si se'ls inclou a l'Alt Pirineu

El síndic d'Aran, Francés Boya, adverteix que pensa anar fins a les institucions estatals per garantir que els canvis territorials que es facin a Catalunya reconeguin la singularitat de la Vall d'Aran. Boya ha dit, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que recorrerà a Madrid davant la perspectiva que la llei de vegueries que es fa al Parlament inclogui l'Aran a la vegueria de l'Alt Pirineu.

Actualitzat
Boya ha explicat que preferirien que la Vall d'Aran fos considerada una província espanyola independent abans que vegueria catalana compartida que quedés inclosa dins la de l'Alt Pirineu. El síndic d'Aran ha reconegut que és una "aspiració complicada; difícil", però ha considerat que "des del punt de vista nacional de l'Aran també tenim dret a somiar".

Francés Boya ha dit que no responsabilitzen Catalunya d'aquesta aspiració, però que pensen que "si Catalunya no ho fa, nosaltres ho farem".

D'altra banda, Boya ha dit que és conscient que les relacions amb el PSC són ara mateix difícils i que avui els militants d'Unitat d'Aran poden triar trencar-les, però s'ha compromès a mirar d'evitar-ho. La coalició PSC i Unitat Aranesa fa vint anys que durà però es podria desfer.

De fet, Unitat d'Aran plantejarà avui en assemblea trencar el pacte polític amb el PSC, arran de l'aprovació del projecte de llei de la nova ordenació territorial, que l'Aran rebutja perquè vol quedar exclòs de la vegueria de l'Alt Pirineu.
Anar al contingut