La Jonquera

El Tribunal Superior de Justícia obliga la Jonquera a concedir la llicència a un macroprostíbul

Macroprostíbul per sentència judicial. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga la Jonquera a concedir llicència a un local de cites al polígon industrial Mas Morató. L'Ajuntament s'hi oposava des del principi i va portar el cas als tribunals. Inicialment li van donar la raó, però ara el TSJC tanca el cas donant llum verda a la instal·lació. La sentència no admet recursos.

Actualitzat
Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga l'Ajuntament de la Jonquera a concedir, en el termini de 15 dies, una llicència a la societat La Vimetera per obrir un prostíbul a la zona.

L'agost del 2006 l'Ajuntament va denegar la llicència, basant-se en un informe desfavorable dels Mossos d'Esquadra que al·ludia als problemes de seguretat i ordre públic que provoquen aquest tipus de locals. L'empresa va recórrer contra la decisió però el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va desestimar la seva petició.

El TSJC considera "veritablement sorprenent" que la denegació de la llicència es fonamentés únicament en un informe desfavorable, mentre que des del punt de vista urbanístic i mediambiental cap informe ho qüestiona. Per això, revoca la decisió i dóna llum verda a la instal·lació. Segons l'advocat del propietari, el prostíbul podria obrir ja aquest estiu.

Imputat per tràfic de dones

L'alcalde, Jordi Cabezas, lamenta la resolució però diu que no té més remei que acatar la sentenència. Tot i això, afirma que els serveis jurídics de l'Ajuntament estudien com aturar l'obertura del local.

Segons pública el diari "El País", Cabezas denuncia que el propietari del prostíbul està imputat per un cas de tràfic de dones el 2008. Segons sembla, l'amo va ser acusat per dues dones de nacionalitat brasilera d'obligar-les a prostituir-se al local Eclipse de Girona.
Anar al contingut