Barcelona

Oriol Maspons nega que vulgui vendre el seu arxiu fotogràfic a Madrid

Després del "cas Centelles", altres arxius, com el del fotògraf català Oriol Maspons, han rebut l'interès de diverses institucions. Per les imatges de Maspons ja s'hi han interessat tant el MACBA com l'arxiu Fotogràfic de Barcelona o, novament, el govern de Madrid. Una intenció que el Ministeri de Cultura no nega, però que ha sorprès el mateix Maspons, que assegura que no té cap interès a vendre el seu arxiu.

Actualitzat
El fotògraf català Oriol Maspons ha negat que tingui cap contacte amb el Ministeri de Cultura per vendre el seu arxiu,, i és més, mai ha tingut la intenció de vendre'l. L'artista ha fet aquestes declaracions després de les informacions publicades en diversos mitjans de comunicació que afirmaven que el Ministeri negocia amb la família Maspons per comprar l'arxiu.

Pel que sembla, també estan interessats en l'arxiu el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), mentre que la família afirma que no vol vendre el llegat, però sí restaurar-lo i més endavant difondre'l.

Maspons ha tallat la polèmica defensant la seva amistat amb el responsable de fotografia del MNAC: "Sóc molt amic de David Balsells i si tingués alguna obligació amb algú és amb el MNAC, que ja té fotografies meves".

El MNAC, al qual Maspons ja va cedir diverses fotografies en el passat, va intentar fa uns anys fer-se'n càrrec, i, tot i que la família va desestimar la proposta, continua mantenint les condicions.

De la seva part, fonts del MACBA han informat que fa mesos que estan en converses amb el fotògraf però "no hi ha res lligat". La intenció del museu seria incloure l'arxiu Maspons al centre d'estudis i documentació del centre.

Si bé la ministra de Cultura ha negat al conseller Tresserras la intenció d'adquirir l'arxiu, hi ha fonts que asseguren contactes entre Madrid i un entorn familiar que, en tot cas, ho desmenteix.
Anar al contingut