Barcelona

L'escriptor escocès Ian Rankin recull a Barcelona el V Premi Pepe Carvalho

L'escriptor escocès Ian Rankin ha avançat que el seu "fill" més conegut, l'inspector Rebus, podria tornar per investigar la nova criatura que ha sortit de la seva ment, l'agent Malcolm Fox. Rankin ha estat a Barcelona per recollir el Premi Pepe Carvalho, que li ha estat concedit en el marc del festival BCNegra. El creador de John Rebus ha reconegut la satisfacció pel premi, que ha considerat "un gran honor", i ha admès que és "un gran fan de Vázquez Montalbán". I ha dit que "Pepe i John", en referència a Carvalho i Rebus, serien "guies perfectes" per conèixer Barcelona i Edimburg, dues ciutats que ha considerat que són "orgulloses i amb societats molt complexes".

Actualitzat
El jurat de la cinquena edició del Pepe Carvalho, que es concedeix dins del festival BCNegra, ha argumentat que Ian Rankin es mereixia el guardó per haver estat capaç de recollir la tradició britànica de la narrativa policial adaptant-la a l'actualitat. Rankin ha explicat que va decidir jubilar Rebus en l'últim llibre que ha publicat per ajustar-se a la "reputació de realistes" que tenen les seves obres i ser "fidel a la legislació escocesa, segons la qual els policies es jubilen als 60 anys". 

Respecte a les similituds entre Carvalho i Rebus, ha considerat que el primer "té un ventall més gran d'alimentació, però si un dia es coneguessin, Pepe podria ensenyar-li la cuina, i John a Pepe el bon whisky escocès". 

El nou "fill" de l'autor de "Black & Blue" es diu Malcolm Fox i és un agent de la policia que investiga els delictes interns del cos. Per aquest motiu, Rankin no descarta que Rebus torni per "investigar quelcom amagat del seu passat". De moment, Rankin presenta "The complaints", que es publcarà al novembre a l'estat espanyol.  

En el marc de BCNegra també s'està escrivint la primera novel·la negra mitjançant Twitter.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut