Barcelona

CiU i el PP s'oposaran a la llei de vegueries al Parlament mentre que el tripartit la pensa tirar endavant

CiU i el PP han anunciat que s'oposaran a la llei de vegueries quan arribi al Parlament perquè consideren que, en una situació de crisi com la d'ara, no és una prioritat. El portaveu parlamentari de Convergència i Unió, ha dit que "senzillament no toca". El tripartit, però, pensa tirar endavant la llei aprovada aquest dimarts pel govern.

Actualitzat
El projecte de llei de vegueries ja està a punt per al tràmit parlamentari, un cop ha rebut el vistiplau del govern. Però l'oposició no ho veu gens clar.

Tant Convergència i Unió com el Partit Popular han assegurat que no hi donaran suport quan arribi al Parlament. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, s'ha preguntat: "Però en què carai està pensant el govern de Catalunya ?". La llei de vegueries "senzillament no toca. Toca pensar que el govern ha perdut el nord", ha subratllat.

Els socis del tripartit, en canvi, han manifestat que pensen tirar endavant el projecte malgrat CiU i el PP no hi donin suport. El tripartit ha recordat a CiU que la llei és un mandat estatutari i una reivindicació històrica del catalanisme.

És per això que el president de ERC, Joan Puigcercós, ha declarat a "El matí de Catalunya Ràdio" que no es posin pals a les rodes a la tramitació parlamentària de les vegueries.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut