Barcelona

Barcelona s'omple de corrupció, misteri i crims amb el certamen literari BCNegra'10

Barcelona acull des d'aquest dilluns el certamen de literatura negra BCNegra'10, que es farà a la capital catalana fins al sis de febrer. L'edició d'enguany ret homenatge al desaparegut escriptor Terenci Moix per la seva desconeguda faceta de novel·lista policíac que va exercir amb el pseudònim de Ray Sorel al començament de la seva carrera literària.

Actualitzat
Precisament, una de les taules rodones que s'hi faran se centrarà en dues novel·les reeditades de Moix: "Han matado a una rubia" i "Besaré tu cadáver". A la xerrada hi assistiran la seva germana, Anna Moix, i els seus amics, Boris Izaguirre i Francisco González Ledesma, moderats per Rosa Mora.

A banda de l'homenatge a Terenci Moix, també hi haurà una taula rodona de literatura sobre corrupció i sobre el centenari de la fundació de la CNT. Els autors catalans i castellans de novel·la negra tindran també el seu espai. Una altra de les cites del certamen serà l'entrega del V Premi Pepe Carvalho a l'escriptor escocès Ian Rankin.

Entre els 65 autors que participaran a BCNegra'10 destaquen Don Winslow, autor de la gran sorpresa de la narcoliteratura aquest any, "El poder del perro", i l'irlandès John Connolly, pare del detectiu Charlie Parker.

Les dones cada vegada estan més presents entre les plomes del gènere, i moltes procedeixen del nord d'Europa. Alguns exemples: les sueques Camilla Lõckberg i Asa Larsson. També l'autora alemanya Petra Reski, que va veure censurat un dels seus llibres perquè usava noms extrets d'instàncies policials.
Anar al contingut