Barcelona

El sector crític de Reagrupament dimitirà i obre la porta al retorn de Carretero

Els quatre membres de la junta de Reagrupament crítics amb Joan Carretero asseguren que també dimitiran i obren la porta perquè l'exdirigent d'ERC segueixi liderant la formació. Ho ha explicat Francesc Abad, a "El matí de Catalunya Ràdio", després que les desavinences en la confecció de les llistes electorals han qüestionat el futur de la formació independentista aquest cap de setmana.

Actualitzat
El sector crític de Reagrupament creu que el seu líder, Joan Carretero, podria tornar a dirigir la formació, després que aquest cap de setmana marxés de la reunió, juntament amb dotze dirigents més. Un dels quatre membres de Reagrupament que continuen a la direcció, Francesc Abad, ha explicat als micròfons del programa de Manel Fuentes que també pensen dimitir, en una junta extraordinària dissabte que ve, i que volen convocar una assemblea per elegir una nova junta.

"Si el problema és que no volia veus discrepants a la junta", ha afirmat Abad, i de l'assemblea extraordinària surt una nova direcció on "tothom faci el que ell digui", "no hi ha d'haver cap problema. Abad també ha assegurat, en referència a Carretero, que "realment és el líder de la formació, això no ho dubta ningú". Abad ha reconegut, però, que hi ha desconcert i que Reagrupament passa per un moment difícil.

Francesc Abad ha explicat que Carretero és partidari que l'elecció de les llistes electorals es faci en una única votació, mentre que ells volen que els escollits es designin en unes primàries dels militants en cada circumscripció.

Comunicat al web


De fet, en un comunicat a la pàgina web, els actuals membres recorden que, segons les bases de Reagrupament, als candidats "de cada circumscripció electoral" els han d'escollir en un procés de primàries tots els associats "de la circumscripció electoral corresponent". Tot i això, afirmen, Carretero volia fer les llistes de manera centralitzada, cosa que va provocar un debat en què es defensava "de manera molt majoritària la celebració de les eleccions primàries de manera territorialitzada i descentralitzada".

Segons el comunicat, que es refereix sempre a Carretero com "l'expresident", després d'un debat en el qual "no va donar cap motiu per justificar la seva exigència", la sessió va acabar amb la dimissió de Carretero i la de dotze membres més de la junta directiva.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut