Barcelona

Reacció ciutadana amb cartells i pintades al tancament de sales contra la llei del cinema

Pintades, cartells i adhesius contra el tancament de cinemes a Catalunya. Alguns empresaris han plantejat una aturada aquest dilluns per protestar contra la llei del cinema que planteja la Generalitat. Aquesta actitud ha provocat una forta reacció ciutadana. Un dia abans, diversos cinemes de Barcelona han aparegut plens d'adhesius que reclamen cinema en català i amb pintades amb lemes com "Aquest cinema margina el català".

Actualitzat
Reacció ciutadana amb pintades, cartells i adhesius a diversos cinemes de Catalunya. El motiu és rebutjar la vaga dels empresaris convocada per aquest dilluns que ve i reclamar més suport a la llengua catalana. La protesta s'afegeix a la que ja es va organitzar a través de les xarxes socials a Internet, com ara Facebook, on s'han adherit prop de 21.000 persones i que proposa, entre altres accions, boicotejar els cinemes que són contraris a la llei.

Protesten contra l'aturada convocada per empresaris de sales de cinema contraris a la nova llei. Setanta-quatre cinemes catalans tancaran en una jornada de protesta del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, que rebutja de dalt a baix la llei del cinema aprovada recentment pel govern i que ara ha de rebre el vistiplau del Parlament. Entre altres mesures, la llei preveu l'obligació que la meitat de les pel·lícules estrangeres que s'exhibeixin als cinemes catalans hagin de ser doblades o subtitulades en català. Les sancions per no complir aquesta norma són la principal queixa dels empresaris de sales de cinema. La protesta del Gremi coincideix amb el dia de la gala de lliurament dels Premis Gaudí.

Les 27 sales de la Xarxa Nacional de Cinema de Catalunya no seguiran la vaga perquè creuen que la crisi que viu el sector no té res a veure amb l'obligatorietat d'oferir la meitat del cinema en català.
Anar al contingut