Vermillion

Tenir una alta taxa de sucre a la sang ajuda a controlar les decisions impulsives

El sucre en excés no és bo. Provoca càries, augmenta el nivell de colesterol, engreixa... Però el seu defecte tampoc és una bona notícia. Tenir una taxa baixa de sucre a la sang dificulta el control de la impulsivitat. Segons un estudi de la Universitat de Dakota del Sud, les persones que presenten una nivell elevat de glucosa poden controlar millor els seus impulsos. L'estudi indica que hi ha una relació entre les reserves d'energia del nostre cos, que tenen molt a veure amb la glucosa, i el pensament.

Actualitzat
L'estudi de la Universitat de Dakota del Sud permet concloure que, si hem de demanar un augment de sou, és millor que, abans, ens prenguem un refresc ensucrat o unes llaminadures. De fet, és així com els investigadors van establir la relació que hi ha entre el nivell de glucosa i la impulsivitat.

Els científics X. T. Wang i Robert D. Dvorak van agafar un grup d'estudiants i els van deixar triar entre rebre immediatament uns quantitat de diners, o bé esperar-se uns dies i cobrar una mica més. Els que havien begut un refresc amb sucre s'ho van pensar més, i es van adonar que els convenia esperar uns dies i cobrar més. Els que no havien rebut aquest suplement de sucre a la sang van actuar d'una manera més impulsiva i van decidir cobrar al moment.

Segons els científics, l'estudi confirma que un nivell elevat de glucosa no influeix només en el comportament alimentari, sinó també en la presa de decisions. De fet, a nivells extrems, l'empobriment del nivell de sucre a la sang pot provocar el que es coneix com a hipoglucèmia. Aquesta dolència té com a símptomes psíquics la falta de concentració, la dificultat d'aprenentatge i el cansament. En un nivell menys acusat, afectaria, tal com diu l'estudi, dificultant el funcionament del cervell i comprometent la intel·ligència emocional que es manifesta en processos com el de triar la millor opció.

Aquesta estudi està ha estat publicat a la revista "Psychological Science" de l'Association for Psychological Science dels Estats Units. No es pot trobar a la xarxa si no s'és membre de l'associació, però se'n pot trobar algun extracte en anglès.
Anar al contingut