Londres

Denuncien que un informe de l'ONU sobre el desglaç es basa en una revista d'alpinisme i un treball universitari

La premsa britànica dispara amb bala contra el grup intergovernamental de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. El diari "The Daily Telegraph" publica que un dels informes d'aquest ens està basat en un treball universitari i un article d'una revista d'alpinisme. L'estudi anuncia una disminució de les glaceres als cims dels Andes, els Alps i de l'Àfrica. No és el primer cop que al grup d'experts de les Nacions Unides l'enxampen d'aquesta manera: el 20 de gener ja van haver de desmentir un informe que apuntava que el 2035 l'Himàlaia s'hauria quedat sense glaceres.

Actualitzat
Un informe torna a posar en qüestió la credibilitat del grup intergovernamental de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (IPCC, en les sigles en anglès). És la màxima autoritat científica de l'ONU en aquesta matèria, però ja és la segona vegada que posen en dubte les seves previsions.

Segons el diari "Sunday Telegraph", els experts es van basar en el treball d'un estudiant universitari i en un article d'una revista d'alpinisme per elaborar un dels informes que han fet sobre el desglaç de les glaceres a diversos cims del món. El diari assegura que ha verificat que les fonts amb què l'ONU es basa per anunciar una disminució del glaç als Andes, als Alps i a l'Àfrica són un treball d'investigació d'un estudiant de Geografia i una entrevistes a diversos guies de muntanya amb una visió parcial del fenomen.

Aquesta informe es va publicar el 2007. Fa pocs dies l'ONU ja va haver de reconèixer públicament un greu error en les seves previsions de desglaç a l'Himàlaia. Primer, havia pronosticat que el 2035 les glaceres de la serralada estarien foses. En la seva rectificació va haver de reconèixer que la predicció tenia poc fonament.
Anar al contingut