Nova York

Haití reconeix 170.000 morts i que hi ha tràfic de nens i d'òrgans

El primer ministre d'Haití, Jean-Max Bellerive, ha confirmat que el govern té constància de casos de tràfic de menors i d'òrgans després del terratrèmol que ha provocat "gairebé 170.000 morts", segons l'últim balanç de la presidència del país. Bellerive no ha donat més detalls dels casos, però ha explicat que el govern controla els moviments d'infants que fan sortir del país i que intenta localitzar i registrar els menors desemparats per posar-los en contacte amb algun familiar o bé donar-los en adopció.

Actualitzat
En una entrevista a la CNN, el primer ministre haitià ha admès que el tràfic de menors "és un dels principals problemes que tenim" i ha contestat amb un "la informació que he rebut és que sí" la pregunta de si hi havia nens i nenes desapareguts en aquestes circumstàncies els últims dies.

"Moltes organitzacions vénen i diuen que són nens del carrer i que els portaran als EUA, quan no és veritat", s'ha queixat Bellerive. No se sap, però, quants casos d'aquests hi hauria. L'Unicef va denunciar fa uns quants dies 15 segrestos de menors. "Qualsevol infant que vulgui sortir del país ha de ser validat per l'ambaixada en virtut d'una llista que em donen a mi amb tots els informes", ha conclòs.

Pel que fa al tràfic d'òrgans, Bellerive ha admès que n'hi ha "tant per a nens com per a altres persones, perquè en necessiten de tota mena".

El primer ministre també ha informat que les escoles haitianes tornaran a obrir dilluns, tret de les de Port-au-Prince, que és on el terratrèmol del 12 de gener va ser més devastador.

D'altra banda, aquest dijous han arribat a Catalunya els quatre menors haitians adoptats per famílies catalanes, que fa quatre anys que van començar els tràmits per fer-se càrrec de les criatures.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut