La Bisbal d'Empordà

Decidim.cat impulsa una segona onada de consultes sobiranistes el 28 de febrer en 70 municipis més

Setanta municipis catalans participaran, d'aquí a un mes, el 28 de febrer, en una nova tanda de consultes sobre la independència. Aquest cop, els ajuntaments hi tindran un paper actiu, segons ha anunciat la plataforma Decidim.cat. La plataforma ha fet una crida perquè els alcaldes incentivin la participació i s'hi impliquin més. A més, es farà una prova pilot amb el vot electrònic. Entre les poblacions on es faran consultes hi ha tres capitals de comarca, el Vendrell, la Bisbal d'Empordà i Montblanc.

Actualitzat
Decidim.cat impulsa una segona onada de consultes sobiranistes en 70 municipis més, que representen un total de 282.000 ciutadans amb dret a vot majors de 16 anys. Les votacions es faran el 28 de febrer i se'n convocaran en tres capitals de comarca: la Bisbal d'Empordà, al Baix Empordà; el Vendrell, al Baix Penedès, i Montblanc, a la Conca de Barberà, així com vuit municipis de més de 10.000 habitants.

Jordi Fàbregas, l'alcalde de Sant de Pere de Torelló i portaveu de Decidim.cat, que agrupa càrrecs municipals de Convergència, Esquerra, independents i les CUP, ha fet una crida a una major implicació dels alcaldes i regidors dels municipis que celebraran consultes per incentivar la participació ciutadana. La plataforma assegura, a més, que cedir locals no és cap il·legalitat, com ho demostra el fet que l'advocat de l'Estat no va intervenir en el cas dels ajuntaments que ho van fer al desembre.

Les pròximes consultes incorporaran per primer cop un sistema de votació electrònic, que funcionarà com a prova pilot en un dels municipis, tot i que encara està per definir.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut