Davos

L'economista Nouriel Roubini diu a Davos que Espanya pot portar l'eurozona al "desastre"

L'economista nord-americà que va predir la crisi financera, Nouriel Roubini, ha qualificat l'economia espanyola d'"amenaça imminent per a l'eurozona" i "un risc de desastre". Roubini, considerat un dels gurus més prestigiosos del Fòrum Econòmic Mundial a Davos, creu que l'economia espanyola és un perill potencial per a l'euro més gran que Grècia. El Fòrum Econòmic Mundial, esdeveniment que reuneix cada any a l'estació alpina suïssa líders econòmics, empresarials i polítics, compleix aquest any el quarantè aniversari. I ho fa amb el lema "Millorar l'estat del món: repensar, redissenyar i reconstruir." El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, hi participa per primer cop.

Actualitzat
"Si Grècia cau, és un problema per a l'eurozona, però si Espanya cau, és un desastre", ha afirmat des de Davos a Bloomberg Radio. Davant de l'auditori, en un dels debats organitzats pel Fòrum Econòmic Mundial, Roubini ha afirmat que "el problema no és només Grècia, també ho són Espanya, Portugal i Itàlia. Tots presenten no només un endeutament públic creixent, sinó un problema de competitivitat".

"Encara que resolguessin el problema del deute, seguirien tenint el de la competitivitat", ha criticat Roubini. Segons la seva opinió, "hi ha risc de ruptura per a l'eurozona" i preveu "una separació entre els països més competitius i els altres."
Anar al contingut