Madrid

Otegi està en vaga de fam coincidint amb la dels presos etarres que reivindiquen la reagrupació

L'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi està en vaga de fam coincidint amb la que van començar els presos d'ETA dilluns en contra de la dispersió dels reclusos. Ho ha anunciat la seva advocada durant el judici que es fa a l'Audiència Nacional contra dirigents de l'esquerra abertzale per un delicte d'enaltiment del terrorisme. Dos dels dirigents que havien de declarar no s'han presentat al judici i l'Audiència Nacional n'ha dictat una ordre de cerca i captura. Otegi, però, sí que hi ha anat.

Actualitzat
Per enèsima vegada, Arnaldo Otegi, l'exportaveu de la il·legalitzada Batasuna, s'ha tornat a asseure al banc dels acusats de l'Audiència Nacional. Otegi és jutjat al costat de dos dirigents més de l'esquerra radical per haver participat el 2005 en l'acte d'homenatge a un etarra. L'Audiència ha ordenat la cerca i captura de dos dels processats que no hi han comparegut.

"No contestaré"


Durant la declaració, Otegi ha defensat que la seva participació en aquest acte va ser purament política, com totes les seves intervencions, ha dit. Arnaldo Otegi s'ha negat a respondre si condemna rotundament la violència d'ETA. Quan l'hi ha preguntat la presidenta del tribunal, ell ha dit: "No contestaré".

En el judici, l'advocada d'Arnaldo Otegi, Jone Goirizelaia, s'ha aixecat per donar aigua al seu client per després explicar que està en vaga de fam des de dilluns 18 de gener, coincidint amb la que fan els presos d'ETA contra la dispersió dels reclusos etarres.

Les penes


La fiscalia sol·licita una pena de 18 mesos de presó per a Otegi i 15 mesos per a la resta de processats, acusats d'un delicte d'enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes i un altre de reunió il·lícita. El Fòrum d'Ermua i Dignitat i Justícia reclamen, per la seva banda, penes de fins a cinc anys de presó.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut