Madrid

Ferran Adrià tancarà El Bulli durant dos anys

El Bulli, de Ferran Adrià, tanca. Ho ha anunciat el mateix cuiner a la fira internacional de la gastronomia Madrid Fusión. Adrià ha explicat que tant el restaurant de cala Montjoi, a Roses, com el de Portaferrissa, a Barcelona, en el seu format actual, funcionaran fins al 2012. A partir de llavors, El Bulli començarà una nova etapa encara per definir: es podria convertir, a partir del 2014, en un centre d'investigació culinària o tornar a obrir com a restaurant, però amb un altre tipus d'oferta.

Actualitzat
Ferran Adrià ha anunciat que el seu restaurant El Bulli, amb tres estrelles Michelin, estarà tancat al públic els anys 2012 i 2013, tot i que això no en significa la retirada, ja que els fogons del local continuaran encesos per seguir treballant en la creació gastronòmica.

En una multitudinària roda de premsa en la VIII Cimera Internacional de Gastronomia Madrid Fusión, Adrià ha volgut tallar qualsevol especulació: "Hauria estat trist dir que ja he aportat el que havia d'aportar", ha dit. "A partir del 2014 El Bulli oferirà menjar d'alguna manera, segur", ha insistit, i ha negat que la pressió de les estrelles que atorga la guia Michelin li hagi fet prendre aquesta decisió, atès que necessita "pressió per crear, perquè sense pressió no hi ha creativitat".

En un comunicat, penjat a la pàgina web del restaurant, es diu que entre el 2012 i el 2013 Ferran Adrià reflexionarà, programarà i prepararà el nou format del restaurant a partir del 2014. I ho farà prioritzant la investigació per sobre de la producció. Segons el comunicat, "cada temporada serà diferent pel que fa a dates d'obertura, nombre de serveis i clients, equip de treball, etc., anant més enllà en l'exercici d'innovació que El Bulli ja ha fet durant anys, des que es va decidir obrir només durant sis mesos, realitzar un únic servei al dia o suprimir la carta, per esmentar uns quants exemples".

Poc després de l'anunci, s'ha produït una allau de peticions de reserva. La pàgina oficial d'El Bulli informa que ja no hi ha possibilitat de reservar-hi taula aquest any 2010.
Anar al contingut