Barcelona

La nova Diagonal obligarà a reestructurar el transport públic i eliminarà els autobusos actuals

El tramvia obligarà a treure l'autobús de la Diagonal de Barcelona si triomfa l'última proposta de redisseny que es planteja l'Ajuntament. Segons avança l'informatiu "Catalunya matí" de Catalunya Ràdio, el consistori es planteja construir una plataforma d'ús exclusiu per al tramvia i uns nous autobusos més ràpids, amb menys parades i més capacitat. La resta de línies no passarien per la Diagonal sinó que es desviarien pels carrers transversals. Ara circulen uns dos mil busos diaris pel tram central d'aquesta avinguda.

Actualitzat
El tramvia obligarà a repensar la presència de l'autobús a la Diagonal de Barcelona. De cara a la consulta ciutadana del mes de maig, l'Ajuntament pensa en una calçada per al transport públic situada al mig i segregada del trànsit privat. Faria set metres d'amplada, i hi podrien circular tramvies o autobusos exprés d'alta capacitat.

Segons avança l'informatiu "Catalunya matí" de Catalunya Ràdio, aquesta plataforma seria d'ús exclusiu per al transport públic d'alta capacitat i exclou l'autobús convencional. És a dir, per la plataforma, que s'eixampla a les parades, no hi circularien els autobusos actuals que cobreixen els seus trajectes per la Diagonal.

Actualment, pel tram central de la Diagonal hi circulen uns dos mil autobusos cada dia, però la majoria de línies només n'agafen un tros com a drecera. L'Ajuntament preveu reestructurar la xarxa actual d'autobusos de TMB i adaptar-la a la quadrícula de l'Eixample. Així, la majoria de les catorze línies que recorren algun tram de l'avinguda es desplaçaran cap als carrers transversals. A canvi, es crearan uns nous autobusos ràpids però que faran menys parades. Els actuals tenen parades cada 250 metres i els nous no s'aturaran fins que hagin recorregut mig quilòmetre.

Tot el projecte s'haurà de sotmetre a votació, tal com va anunciar l'alcalde, Jordi Hereu. La idea és que els veïns de Barcelona decideixin en referèndum què en volen fer, de la nova Diagonal.
Anar al contingut