Vic

Els 4 regidors del PSC de Vic acataran l'informe de l'advocacia de l'Estat sobre l'empadronament

Els quatre regidors del PSC a l'Ajuntament de Vic asseguren que compliran el que determina l'informe de l'advocat de l'Estat sobre l'empadronament d'immigrants, que considera que cal empadronar tant els que tenen els papers en regla com els que no. Amb aquesta decisió, expressada en un comunicat, el grup municipal socialista reitera el seu compromís de fer complir la llei tal com dictamina l'informe.

Actualitzat
"Com hem dit des del primer dia, (el grup municipal socialista) farà complir la llei tal com ha dictaminat l'informe" de l'advocacia de l'Estat encarregat pel Ministeri de l'Interior sobre l'empadronament d'immigrants, un informe que considera que els ajuntaments han d'inscriure al padró municipal tots els immigrants, "amb independència que tinguin o no residència legal al territori espanyol", de manera que "no resulta procedent" rebutjar-ne l'empadronament amb aquesta excusa.

Els regidors del PSC, que formen part de l'equip de govern, assenyalen al comunicat que "en tot moment hem manifestat el necessari compliment de la legislació vigent" i que, en aquest sentit "ens remetem a la llei reguladora de les bases del règim local, pel que fa a l'ordenament jurídic, i en especial a l'informe del Ministeri de l'Interior".

I afegeixen que l'Ajuntament de Vic "com la majoria d'ajuntaments de Catalunya, ha realitzat una labor d'integració important, en benefici de la cohesió del país" i que "els ajuntaments han de tenir els instruments i els recursos necessaris per a la governabilitat de la realitat que viu el municipi", alhora que les administracions públiques "han de continuar treballant des de la coordinació i la cooperació en les polítiques que afecten la ciutadania".

Dilluns passat la comissió executiva del PSC ja va donar ordres als regidors socialistes de Vic d'oposar-se a qualsevol modificació restrictiva que dificultés l'empadronament d'immigrants il·legals a la ciutat. Els quatre regidors van respondre mantenint el suport a la normativa d'empadronament, però afegint que en cap cas incomplirien la llei.
NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut