Lleida

El palau de congressos i teatre La Llotja de Lleida s'inaugura amb l'òpera "Il trovatore" de Verdi

Les notes de l'òpera "Il trovatore" de Verdi han estat les encarregades d'inaugurar La Llotja de Lleida. Es tracta d'un edifici que és teatre municipal i també palau de congressos i convencions. L'òpera ha estat coproduïda amb el Gran Teatre del Liceu, l'Òpera d'Oviedo i el Théâtre du Capitole de Tolosa. L'edifici, que utilitza les últimes tecnologies per ser sostenible, té un disseny molt innovador i modern, i és obra d'un gabinet d'arquitectura holandès. L'Ajuntament lleidatà espera que La Llotja es converteixi en el tercer equipament cultural de Catalunya, després del Liceu i el Teatre Nacional, ja que és capaç d'acollir espectacles de gran format.

Actualitzat
La Llotja ha costat 38 milions d'euros. Està dotada d'un auditori amb capacitat per a 1.000 persones i dues sales per a 400 i 200 persones, respectivament. També té les oficines del Centre de Negocis, un espai polivalent, aparcament subterrani, el foyer i una cafeteria i restaurant.

L'Ajuntament de Lleida vol que els ciutadans s'apropin al nou equipament i el coneguin. Per això, organitzarà aquest divendres i dissabte jornades de portes obertes.



Anar al contingut