Madrid

Huguet diu que els Jocs d'hivern "són una fantasmada de l'Hereu i estan destinats al fracàs"

Clar com l'aigua. Així s'ha mostrat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en expressar la seva opinió sobre la iniciativa de l'alcalde de Barcelona d'organitzar uns Jocs Olímpics d'hivern per al 2022. En una conversa informal amb els periodistes a la seva visita a Fitur, Huguet ha assegurat que la proposta "és una fantasmada de l'Hereu que està destinada al fracàs" i ha afegit que la candidatura respon a "les presses de l'Hereu perquè veu que perd les eleccions".

Actualitzat
El conseller ha assegurat que en aquests moments la Generalitat té altres prioritats. Mostra d'això és que l'estand de Catalunya a la fira de Turisme de Madrid no anuncia la candidatura de la capital catalana. Huguet ha explicat que tant els Pirineus com Barcelona ja presenten la seva oferta cultural, esportiva i turística al recinte i que l'organització dels Jocs és, de moment, cosa de Barcelona. "En el moment en què la vagin concretant, veurem des de la Generalitat com hi donem suport", ha detallat el conseller.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va anunciar dimecres de la setmana passada la candidatura de Barcelona amb la col·laboració dels alcaldes del Pirineu, que no en sabien res. Els grups municipals de l'oposició van criticar les formes i la falta de consens. Des d'ICV, socis del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, se'n van desmarcar i van qualificar la candidatura d'innecessària.

Anar al contingut