Vic

L'alcalde de Vic acata però no comparteix l'obligació d'empadronar tots els immigrants

L'Ajuntament de Vic acatarà el dictamen del govern espanyol, que considera il·legal no empadronar els immigrants sense papers com pretenia fer el municipi. L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha dit que farà cas de l'informe de l'advocacia de l'Estat, però ha volgut deixat clar que no comparteix la decisió i ha reclamat a l'executiu central que compleixi i faci complir la llei.

Actualitzat
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha afirmat que acatarà, encara que no el comparteixi, el dictamen de l'advocacia de l'Estat que considera improcedent negar l'empadronament a immigrants sense visat.

En una roda de premsa, l'alcalde de la ciutat ha destacat "rotundament" que Vic no és xenòfoba, sinó pionera en model d'integració i que ho seguirà sent, però ha reclamat "un ordre legal". Per això, Josep Maria Vila d'Abadal ha demanat a l'Estat que compleixi i faci complir la llei d'estrangeria, també a favor de la immigració, i que ajudi econòmicament i de forma directa els ajuntaments per atendre les necessitats dels immigrants en situació irregular. 

L'alcalde de Vic ha dit que la conclusió que extreu de la controvèrsia generada és que a la societat li interessa parlar d'immigració i ha demanat un debat més tranquil sobre la qüestió.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut