Badalona

Llum verda a la creació a Badalona del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya

Badalona acollirà el nou Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. La instal·lació, que preveu obrir les portes el 2012, tindrà una exposició permanent amb l'obra de dibuixants d'arreu del món. El conveni de creació del museu, on es podrà veure una àmplia representació de la il·lustració catalana, que representa el 90% de la indústria d'àmbit espanyol, ja està firmat. La col·lecció també tindrà obra gràfica d'autors internacionals.

Actualitzat
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, han presentat presentat el pla director del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, que s'ubicarà a l'antiga fàbrica CACI, un edifici d'uns 4.000 metres quadrats que compleix els requisits necessaris: està situat en una zona metropolitana ben comunicada.

El nou museu, que s'espera que es converteixi en un referent internacional, complirà tres funcions principals: la conservació dels originals i de les publicacions, la difusió del còmic a través de cursets i exposicions, i la investigació, ja que comptarà amb una hemeroteca oberta a especialistes i periodistes, segons ha explicat Antoni Guiral, expert en còmic i membre de la comissió de treball que ha assessorat la Generalitat en aquest projecte.

Els fons de col·leccionistes privats, i també dels autors i de les editorials, que al llarg dels anys han anat acumulant material, seran fonamentals per al nou museu.
Anar al contingut