Martorell

Seat comença a repartir les cartes d'acomiadament als directius i nega l'entrada al comitè d'empresa

L'automobilística Seat ha començat a repartir cartes d'acomiadament als 330 càrrecs intermedis i directius, amb els quals l'empresa ja va anunciar que no compta. Això ha generat malestar a les portes de l'edifici corporatiu de Martorell, on una cinquantena de persones i representants del comitè d'empresa han intentat entrar per assessorar els treballadors i, segons han denunciat, els han negat l'entrada.

Actualitzat
Com ja estava previst, la filial de Volkswagen ha començat a repartir les cartes d'acomiadament als 330 càrrecs intermedis i directius que va anunciar la setmana passada i que va justificar-los pel seu rendiment.

Uns enviaments que han arribat envoltats de polèmica. El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, de la UGT, ha denunciat que la direcció de la companyia ha impedit l'entrada a l'edifici als membres del comitè d'empresa que pretenien assessorar els treballadors. A les portes de l'edifici corporatiu de Martorell, una cinquantena de persones i representants del comitè d'empresa s'han trobat una porta tancada amb cadenat i l'altra amb personal de seguretat que els ha impedit el pas.

Davant d'això, els sindicats han alertat a la Inspecció de Treball i CCOO de Catalunya ha anunciat que presentarà una denúncia d'urgència per aquesta situació. Carnero ha explicat també que els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a les portes de Seat per mediar i que han demanat a l'empresa que deixi passar a l'edifici almenys dues persones de cadascun dels sindicats.

Des de Seat han confirmat que per raons de seguretat no han deixat entrar la cinquantena de persones a les oficines, però que han proposat que hi entrin dos representants de cada sindicat i el president del comitè.
Anar al contingut