Berlín

Les autoritats alemanyes recomanen als usuaris no fer servir Explorer per problemes de seguretat

Si esteu llegint aquesta notícia amb Internet Explorer, alerta, no és un navegador prou segur. Aquest és el missatge que les autoritats alemanyes han enviat a tots els usuaris de la xarxa. Asseguren que el navegador de Microsoft té problemes de seguretat. El govern d'Alemanya considera que els punts febles que van causar els atacs als sistemes de Google encara no estan arreglats. La companyia reconeix els errors en l'atac a Google, però assegura que els problemes de seguretat no afecten tots els usuaris i que en breu oferiran una actualització blindada als atacs.

Actualitzat
Internet Explorer no és segur. Així de contundents són les autoritats alemanyes. Segons informa la BBC, l'Oficina Federal per la Seguretat de la Informació s'atreveix amb el gegant Microsoft i recomana als usuaris que busquin una alternativa al navegador de la finestra.

Tot plegat arrenca de l'atac als sistemes de Google des de la Xina. Segons sembla els pirates informàtics van fer servir documents PDF modificats que aprofitaven una esquerda en la seguretat d'Explorer. No és un atac que pugui fer qualsevol persona, però el codi fet servir en l'acció ha estat publicat a internet i està a l'abast de tots els que sàpiguen buscar-lo. Això és el que preocupa a les autoritats alemanyes, que fins que no s'hi posi remei desaconsellen les versions 6.7 i 7 d'Explorer de totes totes.

Microsoft ja ha contestat a aquesta contundent recomanació assegurant que no n'hi ha per tant. El seu portaveu a alemanya, Thomas Baumgaertner, afirma que el risc pels usuaris és baix i que reforçant la seguretat en la configuració del navegador n'hi hauria d'haver prou. Baumgaertner afegeix que els atacs els van fer persones molt concretes i amb un objectiu molt específic.

A més, la companyia està treballant en una actualització de l'Internet Explorer. De fet, la companyia ja fa una actualització de seguretat cada mes, però ara treballa per avançar-ne la propera, que per previsió havia de sortir el 9 de febrer.

Els experts recomanen mantenir els navegadors actualitzats per reduir el risc d'escletxes en la seguretat.
Anar al contingut