Barcelona

Més de 90.000 alumnes de primer i segon d'ESO disposaran de llibres digitals gratuïtament el curs que ve

El Departament d'Educació garantirà el curs que ve la gratuïtat dels llibres digitals a més de 90.000 alumnes, tots els que estudiïn primer i segon d'ESO a centres adherits al programa 1x1 de digitalització de les aules. Les famílies d'aquests estudiants rebran un moneder digital amb l'import del material i l'hauran de comprar a través d'una plataforma, l'Empúries, on hi haurà l'oferta de totes les editorials.

Actualitzat
Els alumnes de primer i segon d'ESO tindran el curs que ve una targeta de prepagament que carregarà el Departament d'Educació i que servirà per pagar els llibres digitals que les editorials i els professors penjaran en un web pioner a tot el món. Es tracta d'una plataforma que no existeix "en cap altre sistema educatiu que aglutinarà tots els continguts digitals en un únic entorn de treball i farà que alumnes i professors treballin d'una manera més clara i més ordenada", ha explicat el director general de l'Educació Bàsica i el Batxillerat, Jaume Graells.

Tot i que no ha volgut concretar l'import que hi haurà al moneder digital, Graells ha assegurat que la mesura vol facilitar l'abaratiment de costos en els preus dels llibres. Segons ha assegurat, "hem demostrat que amb 30 euros es pot garantir la gratuïtat de materials que, tot i que poden tenir els seus dèficits, superen amb escreix la qualitat dels materials dels llibres de text".

La plataforma Empúries es posarà en marxa al mes de setembre. Prèviament, el departament finançarà la creació d'un sistema que permeti un accés comú als continguts digitals que ofereixen les diferents editorials.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut