Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Els cooperants catalans Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta (Foto: ACN)
Bamako

El govern espanyol rep un vídeo d'Al-Qaeda amb imatges dels cooperants catalans

Les autoritats de Mali han rebut un vídeo de Al-Qaeda en què apareixen els tres cooperants catalans segrestats. A tots tres se'ls veu en bon estat físic, tot i que un d'ells, Albert Vilalta, apareix amb la cama enguixada. Segons publica el diari "El Mundo", que cita fonts dels serveis d'informació espanyols, almenys un dels agents del CNI desplaçats a la zona ha pogut veure aquestes imatges. Segons el diari, els segrestadors haurien condicionat l'alliberament dels cooperants a l'excarceració de dotze activistes d'Al-Qaeda del Magreb, presos a Mauritània i Mali.

Actualitzat
Els cooperants catalans segrestats el 29 de novembre a Mauritània estan vius i amb bona salut. Només un d'ells, Albert Vilalta, porta una cama enguixada i està rebent tractament per ferides de bala en aquesta extremitat. Això és el que han pogut veure les autoritats espanyoles segons publica el diari "El Mundo". El rotatiu publica una informació en què cita fonts dels serveis d'intel·ligència espanyols.

Aquest vídeo seria la prova que l'executiu espanyol estava esperant per començar les negociacions amb la branca magrebina d'Al-Qaeda, que s'ha atribuït el segrest. El diari també apunta a les condicions que posa la xarxa terrorista per alliberar els capturats: una quantitat econòmica i l'alliberament de 12 membres d'Al-Qaeda empresonats a Mali i a Mauritània.

El rotatiu apunta també que, segons fonts pròximes a l'executiu espanyol, els tres catalans no són al mateix lloc que l'ostatge francès que els terroristes amenacen d'executar d'aquí a menys de 20 dies. Les negociacions per l'alliberament dels tres segrestats catalans i de l'ostatge francès es farien, per tant, per vies diferents.

Roque Pascual, Alícia Gámez i Albert Vilalta estan captius des del 29 de novembre, quan el grup terrorista va assaltar el comboi d'ajuda humanitària en què anaven.

Anar al contingut