Jocs Olímpics

L'alcalde de Jaca qualifica d'"inoportuna" la presentació de la candidatura de Barcelona

La notícia de la presentació de la candidatura de Barcelona a organitzar els Jocs Olímpics d'hivern de 2022 no ha agradat gens a l'alcalde de Jaca, l'altra candidata en un projecte conjunt amb la ciutat de Saragossa. Enrique Villarroya ha qualificat d'"inoportuna" la presentació de la candidatura de Barcelona, al mateix temps que ha recordat que anteriorment Jaca "va ser capaç de donar un pas enrere" per facilitar que Barcelona, en els seus primers passos abans de la nominació per a 1992, "no tingués competència i distracció dintre d'Espanya". En canvi, l'alcalde de Saragossa creu que la competència és sempre positiva.

Actualitzat
Per Villarroya, Barcelona "hauria de valorar l'experiència d'Aragó, de Saragossa i de Jaca en altres moments", en anteriors candidatures, i ha insistit que "no és bona aquesta competència". "Si els Jocs Olímpics de Barcelona ens van fer sentir orgullosos a tots els espanyols, crec que en aquest moment la candidatura que més ha treballat ha estat la de Jaca", ha expressat.

En canvi, l'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha assenyalat que competir amb Barcelona és una "baralla digna", perquè la competència sempre és bona, però creu que Aragó té més possibilitats per ser la candidatura d'Espanya. En declaracions als mitjans de comunicació durant una visita a les obres del tramvia, Belloch ha afirmat que l'anunci de Barcelona d'optar als Jocs de 2022 reforçarà el suport de la ciutadania aragonesa a la seva candidatura i l'entusiasme per treballar en el projecte.

Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), ha celebrat la intenció de Barcelona i no s'ha mostrat preocupat per la coincidència amb els plans de Saragossa, perquè "l'important", ha dit, "no és que siguin un o dos els projectes, sinó que siguin guanyadors". Blanco està convençut que tant Saragossa com Barcelona "faran un bon projecte perquè són dues candidatures fiables".

L'exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, s'ha mostrat sorprès per la candidatura de la seva ciutat però la veu amb força. A l'hora de rivalitzar amb Jaca ha dit, amb ironia, que una candidatura conjunta seria ideal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut