Brussel·les

El diplomàtic jordà Ahmad Khalaf Massadeh, nomenat primer secretari general de la Unió pel Mediterrani

El diplomàtic jordà Ahmad Khalaf Massadeh ha estat designat secretari general de la Unió pel Mediterrani (UpM), segons han confirmat els països que integren aquest organisme. Aquest acord obre la via perquè es pugui decidir l'estructura organitzativa del secretariat permanent de la UpM, l'entitat que busca estructurar la cooperació entre la Unió Europea i els països de l'àrea mediterrània.

Actualitzat
Alts funcionaris dels 43 països integrants de la UpM han confirmat Ahmad Khalaf Massadeh, actual ambaixador de Jordània davant la UE, com a responsable d'aquest organisme, durant una reunió a Brussel·les. 

Ahmad Khalaf Massadeh es va perfilar com el candidat de consens a dirigir la UpM durant una reunió que van mantenir la setmana passada al Caire els ministres d'Afers Estrangers d'Espanya, França, Egipte, Tunísia i Jordània.

La Unió pel Mediterrani, que substitueix el Procés de Barcelona, es va posar en marxa a París el 13 de juliol del 2008. L'organisme encara no està funcionant formalment perquè encara no s'ha concretat un acord sobre els estatuts. A més, l'atac israelià a Gaza, fa un any, va congelar algunes de les iniciatives diplomàtiques que es desenvolupaven a la regió.

L'objectiu de la UpM és posar en marxa projectes concrets de cooperació entre la UE i els seus veïns del sud, com ara la creació de plantes d'energia solar fotovoltaica al Magreb per exportar electricitat a Europa o la descontaminació de la Mediterrània per al 2020.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut