Roma

Berlusconi: "Els souvenirs han perdut valor i ara te'ls llancen pel cap"

El primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, ha començat l'any polític somrient un mes després d'haver estat colpejat amb una miniatura de la catedral de Milà. A la porta de la seva residència oficial, Berlusconi ha dit: "Els souvenirs han perdut el valor ara i te'ls llancen pel cap". Els metges van aconsellar a Berlusconi dues setmanes de repòs total, després d'haver-se-li trencat l'envà nasal i d'haver perdut una dent quan Massimo Tartaglia, un home amb problemes mentals, li va llançar a la cara l'estatueta de la catedral de Milà. Berlusconi ha mostrat la cara als periodistes i als joves del seu partit i ha comentat: "Heu vist que hi tinc pocs senyals? Malauradament he de fer-me l'implant d'una dent."

Actualitzat
L'agenda de Berlusconi per al seu primer dia de feina després de l'agressió ha comprès un dinar a la seva residència de Roma per analitzar la reforma de la justícia que està preparant el seu executiu, i una reunió amb el cap d'Estat, Giorgio Napolitano.

A la pregunta que li ha fet un periodista sobre les paraules del líder del Partit Demòcrata, Pierluigi Bersani, que exigeix no fer lleis "ad personam" en matèria de justícia, Berlusconi ha respost: "No vull parlar d'això, són lleis 'ad libertatem' i m'indigno només de sentir aquestes coses i no vull indignar-me."

La tornada a la feina de Berlusconi coincideix amb la represa de les activitats parlamentàries després de les vacances de Nadal. El Parlament s'haurà d'ocupar  aquests dies de les polèmiques normes que el govern de Berlusconi vol aprovar sobre l'anomenat "procés breu" i de la llei sobre el "legítim impediment".

Lleis que l'oposició rebutja amb força ja que afirmen que només tenen l'objectiu d'evitar que Berlusconi s'enfronti als processos judicials que té pendents. El projecte de llei sobre el procés breu, que d'aquí a dues setmanes arribarà al Senat per fer-ne la  primera lectura, preveu que el procés no pot durar més de dos anys per grau de judici.

D'altra banda, la comissió parlamentària de justícia està avaluant un projecte de llei que introduirà el legítim impediment del president del govern per presentar-se en les audiències dels seus processos.
Anar al contingut