Barça

El Barça respon amb una golejada al camp del Tenerife i recupera el liderat de la Lliga (0-5)

Sense Zlatan Ibrahimovic, el Barça va exhibir tot el seu arsenal ofensiu al camp del Tenerife. Feia vuit anys que els blaugrana no visitaven l'Heliodoro Rodríguez, però si l'anterior vegada es van imposar per 0-6, en aquesta ocasió el resultat va ser un 0-5, que permet l'equip de Guardiola recuperar el liderat de la Lliga. Després d'un inici per oblidar, el Barça va sentenciar amb tres gols en els últims deu minuts màgics de la primera part. Messi, amb un "hat-trick", Puyol i Ezequiel Luna, en pròpia porta, van completar la maneta de gols, el segon 0-5 de la història del Barça en tota la Lliga.

Actualitzat
Guardiola havia avisat que amb els canvis de temperatura als seus jugadors els costa arrencar, i de ben segur que el tècnic local, José Luis Oltra, en va prendre bona nota. I és que des del primer minut, el Tenerife va sortir a mossegar pressionant la sortida de pilota del Barça, cosa que va obligar Valdés a jugar en llarg més vegades del que és habitual.

El migcamp blaugrana patia, i Xavi i Busquets, desconeguts, es van fer un fart de perdre pilotes en zona de perill. Amb un Barça descentrat, els canaris van perdonar la vida a l'equip de Guardiola en un primer quart d'hora frenètic. Alfaro, el jugador més incisiu del Tenerife, va rematar al travesser i després va veure com en dues ocasions Víctor Valdés va salvar el Barça aturant dos xuts seus.

Però com acostuma a passar en aquests casos, l'equip gran no va perdonar i va rendibilitzar al màxim les seves ocasions. En uns deu últims minuts màgics, el Barça va deixar sentenciat un partit que pintava molt malament. Bojan, que va ser la sorpresa a l'onze titular, va iniciar la jugada del primer gol. El de Linyola va fer una gran jugada per la banda esquerra i va servir en safata el gol a Messi per marcar en el minut 36, en la primera rematada entre pals dels blaugrana. En el minut 44, Messi en pica una i Puyol, que ja sabia què era marcar a l'Heliodoro Rodríguez López, va fer de cap el 0-2. I en el temps afegit, el Barça va obrir encara més forat. Bojan va rebre una passada sensacional en profunditat d'Iniesta i va assistir de nou Messi per fer el 0-3 abans del descans, l'onzè gol de l'argentí a la Lliga.

Golàs de Messi, ovació del públic

Amb tot completament decidit, la segona part va començar amb una clara ocasió per a Henry, que va estar a punt de fer el quart, però va estavellar el xut al pal de la porteria d'Aragoneses. El francès ho va seguir intentant sense gaire encert davant un Tenerife completament entregat.

El partit no tenia gaires al·licients, només veure com Pedro jugava uns minuts davant dels seus conciutadans. Però mentre el jugador canari escalfava a la banda, Messi va fer una obra d'art i amb una impressionant vaselina va fer el 0-4. Un gol que va provocar l'ovació del públic local, que, a continuació, també va aplaudir la presència del tinerfeny Pedro. El jugador de casa va participar en la jugada del definitiu 0-5, on després de controlar la pilota dins de l'àrea Ezequiel Luna la va acabar desviant al fons de la seva pròpia porteria. Els seus pares ho van celebrar des de la graderia.

Amb el xiulet final, i tal com mana la tradició, Messi es va emportar la pilota cap a casa i el Barça recupera el liderat de la Lliga, amb dos punts d'avantatge sobre el Reial Madrid.