Barcelona / l'Hospitalet de Llobregat

Dos "flashmob" omplen el metro de passatgers sense pantalons i un centre comercial de ballarins

Els "flashmob" són trobades multitudinàries convocades a través d'internet o el telèfon mòbil que es caracteritzen per reunir de manera casual un grup de persones que, després de fer una acció insòlita, es dispersen ràpidament davant els sorpresos ulls dels vianants, que no saben què ha passat. Posteriorment, les imatges es pengen a internet perquè tothom les pugui veure. En les últimes hores han tingut lloc dues d'aquestes accions a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Actualitzat
El primer s'ha fet a la xarxa de metro de Barcelona. Centenars de persones han acudit a una convocatòria internacional que cridava a viatjar en el metro sense pantalons. Es tracta de la No Pants Subway Ride, una iniciativa que ja fa nou anys que té lloc a Nova York i que aquest any s'ha fet a quaranta-tres ciutats de tot el món. A Barcelona, la cita s'havia convocat a través de la xarxa social Facebook.

L'altre "flashmob" d'aquest diumenge ha estat un ball protagonitzat per un miler de persones que han convertit un centre comercial de l'Hospitalet de Llobregat en una gran pista de ball durant uns minuts. En aquest cas, la iniciativa partia d'una sola persona i, a través d'internet, l'acció s'ha anat fent gran. En aquest cas, el ball no ha estat gaire espontani, ja que els assistents havien après els passos a través de vídeos penjats a la xarxa i havien practicat tots alhora en quatre assajos previs.
Anar al contingut