Madrid

Corbacho titlla d'"il·legal" el control de la immigració anunciat a Vic

El nou decret de l'Ajuntament de Vic que dificulta l'empadronament dels immigrants irregulars és il·legal. Així ho ha assegurat el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, en l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació. Tot i això, Corbacho ha considerat que s'hauria de buscar alguna manera de controlar els anomenats "pisos pastera" introduint canvis en la normativa de l'empadronament.

Actualitzat
El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha qualificat d'"il·legals" les mesures anunciades per l'Ajuntament de Vic per controlar els immigrants irregulars a través del padró municipal i ha afegit que "en poden derivar responsabilitats".

A "L'entrevista" de Catalunya Informació, Corbacho ha assegurat que, "amb la llei a la mà, un ajuntament no pot impedir l'empadronament de les persones que compleixen els requisits". "L'Ajuntament de Vic no ha agafat el camí correcte. Si el consistori vol canviar la llei d'empadronament ha de dirigir-se als organismes competents", ha afegit.

En aquest sentit, el ministre ha reconegut que "la llei d'empadronament té problemes" i "és necessari prendre mesures que limitin el nombre de persones que es poden empadronar en un habitatge per evitar els pisos pastera".

No obstant això, ha insistit que "totes les persones que viuen en una localitat han de tenir dret a empadronar-se per poder accedir als serveis disponibles".

L'atur a Espanya, sempre superior que a Europa

Celestino Corbacho també s'ha referit a la taxa d'atur a Espanya, a la qual ha tret importància en assegurar que històricament sempre s'ha situat per sobre de la mitjana europea. La causa: el "desenvolupament de l'economia dels últims vint anys", en què la construcció ha tingut un pes molt superior al que ha representat en altres països de la Unió. Tot i això, el ministre de Treball ha assegurat que la taxa d'atur mai ha impedit que l'economia espanyola es transformi i creixi.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut