Madrid

Moratinos assegura que no es pagarà cap rescat pels 3 cooperants catalans

Miguel Ángel Moratinos ha refermat el compromís del govern de "resoldre satisfactòriament" el segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània i ha subratllat que el govern "no paga rescats". Segons Moratinos, "aquesta posició és clara i ferma". El cap de la diplomàcia espanyola ha insistit en la necessitat de ser "molt discret i prudent" respecte a "tots els esforços" que es duen a terme per aconseguir l'alliberament dels tres cooperants "al més ràpidament possible" i ha agraït al seu homòleg algerià, Mourad Medelci, de visita a Madrid amb motiu de la IV reunió d'alt nivell entre Espanya i Algèria, l'ajuda que "els seus serveis" i "la seva diplomàcia" estan prestant per solucionar aviat aquest cas.

Actualitzat
Moratinos ha destacat la "coincidència plena" entre Espanya i Algèria sobre la necessitat d'actuar amb "fermesa" en la lluita contra el terrorisme i ha precisat que la declaració subscrita avui pels dos països en la seva reunió bilateral "és molt clara" en aquesta matèria, de la mateixa manera que les iniciatives algerianes davant el Consell de Seguretat de l'ONU, que el govern espanyol comparteix.

"El govern espanyol no paga rescats; aquesta posició és clara i ferma", ha recalcat el cap de la diplomàcia espanyola.
En el mateix sentit, Medelci ha indicat que la lluita contra el terrorisme és un objectiu comú i una de les majors preocupacions dels dos països, de manera que la cooperació bilateral en aquest terreny "és un fet real".

"Ningú pot negar que Algèria aporta tota la seva experiència per lluitar contra el terrorisme", ha insistit el ministre algerià, abans de considerar també molt efectiva la coordinació aconseguida en aquesta matèria pels diferents països de l'àrea del Sahel, on operen grups terroristes com el que ha perpetrat el segrest dels cooperants catalans.

Anar al contingut