Barcelona

Montilla prepara una resposta "unitària" de la societat catalana si el TC retalla l'Estatut

El president català, José Montilla, ha demanat suport a 200 entitats catalanes a una resposta "clara i unitària" que ell liderarà en el cas que el Tribunal Constitucional retalli el nou Estatut, en una sentència que es considera ja imminent. Montilla ha enviat una carta a les 201 institucions i associacions polítiques, acadèmiques, empresarials, sindicals, esportives, professionals, culturals i eclesiàstiques que van donar suport a l'editorial conjunt de dotze diaris catalans a favor de la "llei de lleis", i que va tenir un "extraordinari impacte" en l'opinió pública catalana i espanyola. Per Montilla, aquesta allau de suports ha posat en relleu "la voluntat dels ciutadans de Catalunya de defensar l'Estatut aprovat majoritàriament en referèndum".

Actualitzat
Sota la premissa que "la unitat ens farà forts", Montilla ha aprofitat la carta, a la qual ha tingut accés l'agència EFE, per preparar el terreny a la resposta catalana que liderarà com a president de la Generalitat en el cas que el TC lamini l'Estatut, sobretot si en retalla els aspectes clau.

"Estic convençut que el desenvolupament constant i efectiu de l'Estatut és la millor manera de defensar-lo i l'actitud que serveix més bé als interessos de Catalunya i dels seus ciutadans", ha escrit Montilla als responsables de les entitats que van avalar l'editorial conjunt. "I si arriba el moment en el qual cal donar una nova resposta política i cívica, clara i unitària, estic segur que Catalunya podrà comptar amb el teu suport, de nou, i amb el de la institució que representes."

Montilla ha indicat que, com a president de Catalunya, considera "especialment rellevant" el suport de les entitats polítiques, socials, econòmiques i culturals del país "davant una pròxima sentència del Tribunal Constitucional que podria afectar els interessos de Catalunya, identificats i representats en el nostre Estatut".

A més de la carta d'agraïment als dotze diaris catalans que van publicar l'editorial "Per la dignitat de Catalunya", Montilla ha remès així una nova missiva a 201 entitats. Entre aquestes entitats hi ha tretze cambres de comerç, Foment del Treball, Pimec, Cercle d'Economia, Cecot, una trentena de col·legis professionals, quatre sindicats, les federacions muncipalistes, les universitats públiques, les federacions i cases regionals d'Extremadura, Aragó, Galícia, Andalusia i Castella-la Manxa.

En el llistat d'entitats amb les quals compta Montilla en defensa de l'Estatut hi ha també una vintena de mitjans de comunicació que es van sumar a l'editorial dels dotze diaris, l'Institut d'Estudis Catalans, prop d'una vintena d'entitats esportives, entre les quals el FC Barcelona, RCD Espanyol i el DKV Joventut.

Montilla s'ha posat en contacte fins i tot amb centres excursionistes, entitats culturals, d'escriptors, amb Òmnium Cultural, Justícia i Pau, esplais (centres recreatius), ateneus, fundacions, gremis i algun centre educatiu, com l'IES Ernest Lluch.
NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut