Londres

El punt G de les dones no existeix

El punt G de les dones pot ser que no existeixi i que sigui subjectiu. Així ho assegura un estudi britànic que ha analitzat 1.800 dones sense trobar cap prova de l'existència d'aquesta zona erògena. Investigadors del King's College de Londres han preguntat a 900 parelles de germanes bessones on tenien el punt G, i cap de les parelles ha coincidit en la resposta, malgrat tenir similitud genètica. Els autors de l'informe consideren que això demostra que és impossible trobar proves reals de l'existència d'aquesta zona erògena, i que és un mite estimulat per les revistes i els terapeutes sexuals. Afegeixen que l'estudi servirà per treure pressió a les dones que se senten imperfectes perquè no tenen aquest punt.

Actualitzat
Això no obstant la sexòloga Beverly Whipple, que va ajudar a popularitzar la idea del punt G, ha dit que l'estudi és imperfecte ja que no té en compte les experiències de les dones lesbianes o bisexuals i ignora l'ús de diferents tècniques sexuals.

El punt G és subjectiu

Totes les dones que van participar en l'estudi eren bessones. A totes els van preguntar si tenien el punt G. Si una de les bessones idèntiques responia que sí, s'esperava que l'altra, que tenia gens idèntics, també tingués la zona erògena. Però aquest patró no es va produir. I si les bessones idèntiques no tenien en comú el punt G, les bessones que només comparteixen la meitat dels seus gens, encara menys.

"Les dones poden argumentar que la dieta o l'exercici ajuda a tenir el punt G, però en realitat és virtualment impossible trobar-ne rastres reals", ha dit Tim Spector, coautor de l'estudi. "Aquest és l'estudi més gran realitzat fins ara, i mostra de manera gairebé precisa que la idea del punt G és subjectiva."

Per la seva part a Andrea Burri, una de les investigadores que també ha participat en l'estudi, li preocupa que moltes dones temen que si no tenen el punt G això les fa imperfectes. Burri diu que "és bastant irresponsable reivindicar l'existència d'una entitat que mai ha estat provada i fer pressió a les dones i els homes".

Petra Boyne del University College of London ha dit a la BBC que "està bé que una dona intenti buscar el seu punt G, però no s'ha de preocupar si no el troba. No hauria de ser l'únic focus. Totes les persones som diferents."

El punt G va ser batejat així en honor al ginecòleg alemany Ernst Gräfenberg, que el va descriure fa més de 50 anys i va dir que estava situat en la part frontal de la vagina a una alçada d'entre 2 i 5 centímetres. L'any passat, científics italians van afirmar haver localitzat el punt G utilitzant ultrasons.
Anar al contingut