Barcelona

Clara Sánchez i Llucia Ramis, guanyadores dels premis Nadal i Josep Pla

Clara Sánchez i Llucia Ramis són, respectivament, les guanyadores dels premis Nadal i Josep Pla que s'han concedit aquest dia de Reis a la nit a Barcelona. Sánchez s'ha emportat el Nadal, dotat amb 18.000 euros, amb la novel·la "Lo que esconde tu nombre". El 42è premi Josep Pla de narrativa, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a Llucia Ramis amb la novel·la "Ergosurfing".

Actualitzat
El Premi Nadal, el degà de les lletres espanyoles, que concedeix Destino, ha tingut com a novetat que no s'ha distingit cap novel·la finalista. La guanyadora, Clara Sánchez, s'ha imposat amb un llibre de terror psicològic sobre un "caçanazis" retirat tranquil·lament a la costa d'Alacant.

Sánchez és de Guadalajara però viu a Madrid. A part d'escriptora, és filòloga hispànica, col·laboradora habitual del diari "El País" i ha publicat vuit novel·les. De fet, l'autora ja va guanyar l'any 2000 el premi Alfaguara amb la novel·la "Últimas noticias del paraíso".

Aquest any els organitzadors han rebut 261 textos, la majoria de Barcelona i de Madrid. L'any passat, el Nadal va recaure en Maruja Torres per "Esperadme en el cielo".

El Pla, per a una mallorquina

En el cas del Premi Josep Pla de narrativa en català, Llucia Ramis ha destacat entre els 34 originals que optaven al guardó, la majoria novel·les. Ramis ha assegurat que "Egosurfing" és el fruit de pensar en la insatisfacció i en el retorn al comportament infantil conseqüència de l'ús de les xarxes socials. Es tracta d'una història basada en les relacions que sorgeixen a través d'internet, una reflexió sobre com ens relacionem en ple segle XXI.

Ramis, de 32 anys, és una periodista nascuda a Mallorca. Ha treballat al "Diari de Mallorca", Ràdio 4 i ha estat redactora en cap de la revista literària "Quimera". És coneguda sobretot pel llibre "Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys".

L'any passat es va endur aquesta distinció el periodista de Catalunya Ràdio Gaspar Hernández per la seva novel·la "El silenci". Les obres guanyadores d'aquesta vetllada literària seran a les llibreries justament d'aquí a un mes, el 6 de febrer. Des de l'any 68 només havia passat dues vegades que tant el Pla com el Nadal fossin per a dues dones.
Anar al contingut