Mountain View

Google presenta el seu primer telèfon mòbil, el Nexus One

Google ha presentat el seu primer telèfon mòbil, el Nexus One, que pretén fer la competència al popular iPhone d'Apple. L'expectació era màxima després que la companyia havia convocat la premsa per aquest 5 de gener a la tarda, i finalment ha revelat el dispositiu, que l'empresa ha definit com "un supertelèfon". Com és habitual, ja n'havien circulat alguns exemplars entre crítics i experts per anar-ne coneixent la resposta del públic. Per això, des de ja fa unes setmanes internet va ple de vídeos d'usuaris posant a prova el Nexus One. El telèfon el fabricarà la companyia taiwanesa HTC i durà el programari Android, amb totes les aplicacions més conegudes de Google.

Actualitzat
El llançament del primer telèfon mòbil de Google ha de suposar un pas de gegant per a la companyia en la seva estratègia de diversificació, tal com admet l'empresa al seu blog. El Nexus One li ha de permetre entrar al pròsper negoci de la telefonia mòbil.

La firma californiana ha convocat tots els mitjans nord-americans a la seva seu de Silicon Valley, sense precisar si hi presentaria el telèfon o no. Google s'ha limitat a anunciar que es tractaria d'un tema relacionat amb Android, la plataforma de programari que Google va crear justament per desenvolupar tot allò relacionat amb els mòbils. Per això, tota la premsa especialitzada havia donat per fet que seria la presentació del Nexus One, del qual ja se n'havien començat a desvelar algunes característiques.

Com és el Nexus One?

L'aparell, que fabricarà la companyia taiwanesa HTC, és un telèfon "intel·ligent" amb pantalla tàctil de 3,7 polzades, memòria ampliable de fins a 32 GB i una càmera de 5 megapíxels amb flaix i tecnologia LED.

El primer telèfon mòbil de Google serà més ràpid que el Droid de Motorola, segons es comenta als fòrums d'internet, i una mica més lleuger que l'iPhone d'Apple, considerat fins ara el rei del mercat dels telèfons "intel·ligents".

Una altra de les novetats que s'han conegut és que Google no comptarà amb distribuïdores per vendre el mòbil, sinó que ho farà des de la seva pàgina web. D'entrada, s'ha anunciat un preu de venda als EUA de 366 euros (529 dòlarss) per a un telèfon lliure i de 124 euros (179 dòlars) si està vinculat a T Mobile. La mateixa pàgina informa que el telèfon no està disponible per a l'estat espanyol.

Segons el web d'informació tecnològica Gizmodo.com, Google limitarà a cinc el nombre de mòbils que podrà comprar una mateixa persona. Segons altres fonts, l'aparell també podrà comprar-se des de fora dels EUA.

La premsa especialitzada assegura que aquesta no serà l'única sorpresa que Google proporcionarà durant el 2010, ja que algunes fonts asseguren que el cercador vol fer una nova incursió en el món del "hardware" ni més ni menys que de la mà d'un "netbook".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut