Lleida

L'Ajuntament de Lleida presenta sis al·legacions a la llei de vegueries

L'Ajuntament de Lleida ha presentat sis al·legacions a l'avantprojecte de la llei de vegueries en què demana que se'n paralitzi la tramitació fins que hi hagi un ampli consens polític i territorial. La Cambra de Comerç de Lleida n'ha demanat també la suspensió perquè considera que s'ha tramitat amb urgència excessiva.

Actualitzat
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha dit que les vegueries no tenen sentit mentre continuïn existint les diputacions i demana consens territorial i polític abans de la tramitació de la llei. L'Ajuntament precisa que no s'oposa a la llei sinó a la divisió que planteja el projecte.

La proposta de la Conselleria de Governació preveu reagrupar les comarques lleidatanes en comarques de la Plana, la zona dels Pirineus –amb l'oposició de la Vall d'Aran– i separar el Solsonès, que passaria a formar part de les comarques centrals.

L'Ajuntament de Lleida creu que aquesta divisió no està justificada perquè no integra els organismes locals a la vegueria. A més, el projecte no analitza les conseqüències econòmiques ni socials de la divisió i tampoc ha estat elaborat amb la participació del territori.

Arguments similars són els que ha esgrimit la Cambra de Comerç de Lleida, que considera que l'avantprojecte no té en compte l'estreta vinculació entre la Plana i els Pirineus i les terres d'interior. En aquest sentit, diu que s'està tramitant amb excessiva urgència i que cal una debat rigorós, madur i participatiu per part de tota la societat catalana.

De la seva banda, el síndic d'Aran, Francesc Boya, ha tornat a reclamar, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el tracte de singularitat per a la Vall d'Aran que recull l'estatut, i ha assegurat que la llei de vegueries s'ha fet amb precipitació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut