Barça

Joan Laporta assegura que el sedueix presentar-se a les properes eleccions catalanes

En una extensa entrevista concedida al diari "El Mundo", Joan Laporta ha assegurat que el "sedueix" la idea de presentar-se a les properes eleccions catalanes encapçalant un partit nou, tot i que encara no ha decidit quin serà el seu futur en política. El president del Barça ha admès que ha mantingut converses amb ERC i CiU sobre la seva possible participació en les seves respectives llistes electorals, malgrat que cap dels dos partits li ha proposat res en concret. Laporta ha afirmat que prendrà una decisió definitiva abans de Setmana Santa i que la farà pública quan s'acabi el seu mandat al Barça.

Actualitzat
Quan li han preguntat si optarà finalment per estrenar-se en política de la mà de Reagrupament, Laporta ha dit que "en principi em sedueix més la idea de presentar-me amb un partit nou que estarà obert a qualsevol grup polític o plataforma que entengui que Catalunya necessita un estat propi." El president blaugrana també deixa clar que "no vull ser un màrtir. Sí que puc ser un líder, i em sembla molt bella l'aspiració nacional d'aconseguir la llibertat per al meu país."

Laporta considera que el seu projecte polític podria tenir el suport del milió de catalans que, segons ell, estan a favor de la independència de Catalunya. "Hi ha un milió de catalans, un 20%, que ja avui pensem el mateix, amb la mateixa contundència. Un 20% com a mínim, encara que ja hi ha enquestes que diuen que els vots afirmatius en un referèndum per tenir un estat propi arribarien al 49%. Bé, vull saber si aquest milió de persones vol seguir-me", afirma. Segons el seu parer, "l'estat espanyol no resol els problemes dels catalans", ni els econòmics, ni els socials, culturals o lingüístics, per això creu que "Catalunya necessita despertar".

Respecte al club blaugrana que ara mateix presideix, Laporta ha remarcat que "el Barça és més que un club i representa una forma de pensar i de viure. Som portadors de l'èpica més emocionant de la història: la que guia els pobles sotmesos cap a la llibertat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut