Madrid

Espanya afronta la presidència de la UE amb entusiasme

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha volgut començar la presidència espanyola de la UE amb un missatge institucional difós a través d'internet. Zapatero ha assegurat que Espanya agafa amb "entusiasme" aquests sis mesos de mandat, amb el repte de treure Europa de la crisi econòmica i aconseguir que els ciutadans se sentin més identificats amb el projecte comunitari. Zapatero veu aquest període com una oportunitat perquè Espanya agafi força i protagonisme en el context internacional. La presidència espanyola de la Unió Europea s'ha inaugurat aquesta matinada amb un espectacle de llums a nombroses capitals espanyoles.

Actualitzat
El semestre de la presidència espanyola de la Unió Europea s'ha celebrat amb la il·luminació de diferents edificis emblemàtics de l'estat espanyol. A Madrid, la Puerta de Sol, el Teatro Real o la Torre Picasso s'han il·luminat de blau per donar el tret de sortida a la quarta presidència rotatòria del Consell de la Unió Europea. La Torre Agbar de Barcelona, el castell de Bellver i l'Ajuntament de Palma són alguns dels altres punts de la Península que també llueixen el blau.

Espanya, que ha presidit la Unió Europea en tres ocasions, afronta aquest semestre amb més vocació europeista per defensar els interessos generals d'Europa, "perquè sabem que estarem defensant els interessos generals d'Espanya i de tots els espanyols", ha afirmat el cap de l'executiu.

Un altre aspecte important de la presidència d'Espanya és l'aplicació de Tractat de Lisboa, que va entrar en vigor l'1 de desembre i que redissenya el marc institucional de la UE. Zapatero ha reconegut la seva importància, sobretot pel que fa a la desafecció dels ciutadans. "Europa, des de fa temps", necessita canvis perquè els ciutadans "sentin més a prop les institucions".

En aquest sentit, el president del govern ha instat els ciutadans a ser conscients que la UE té com a referent principal les polítiques que incideixen directament en els seus problemes i drets, com la consolidació del principi d'igualtat entre homes i dones.

José Luis Rodríguez Zapatero ha fet aquestes reflexions en un un missatge institucional difós al web oficial de la presidència espanyola de la UE i també al web que comparteix amb Bèlgica i Hongria, els dos països que ocuparan la presidència després d'Espanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut