Barcelona

Oposició i ERC critiquen les referències electorals en el missatge de Cap d'Any de Montilla

L'endemà del tradicional missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat, els partits n'han fet les seves valoracions. Oposició, però també partits socis de govern lamenten un to massa electoralista.

Actualitzat
CiU i el PP han lamentat el to electoral del missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat, José Montilla. El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, demana al president català que aclareixi si pensa avançar les eleccions després d'un missatge que la federació nacionalista considera el tret de sortida de la campanya: "Considerem una greu equivocació que el president de la Generalitat hagi utilitzat el discurs institucional per obrir campanya electoral. Això no havia passat mai abans. Ho atribuïm, a més, a una falta de respecte i a una dinàmica de molt mal gust i, probablement, fruit del nerviosisme en el que viu el president de la Generalitat."

La popular Dolors Montserrat creu que José Montilla s'hauria d'haver centrat més en la crisi econòmica: "Lamento moltíssim que el president de la Generalitat, en uns moments greus a Catalunya de crisi, es dediqui a fer un míting de campanya basat en aquest 2010."

Tant CiU com el PP insisteixen que el 2010 serà l'any del canvi.

I entre els socis de govern, Esquerra Republicana també entén que no és propi d'un missatge institucional del president de la Generalitat lloar o desqualificar les opcions polítiques que opten a unes eleccions. Pel secretari general de la formació, Joan Ridao, no es pot fixar l'Estatut com a horitzó col·lectiu quan encara ha de passar pel sedàs del Constitucional.

ICV
entén que les crítiques d'ERC són fruit de la necessitat de marcar perfil propi en un any electoral. Ho ha dit a Catalunya Ràdio la portaveu dels ecosocialistes, Laia Ortiz. ICV, però, aplaudeix el discurs de Montilla pel que fa a la necessitat de lluitar contra la crisi i protegir els que en surten més perjudicats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut