Bamako

Barcelona Acció Solidària exigeix l'alliberament immediat dels cooperants segrestats i confia en la gestió del govern

Després que el Ministeri d'Afers Estrangers ha confirmat que el cooperant Albert Vilalta, segrestat a Mauritània ara fa un mes, està ferit de bala en una cama, Barcelona Acció Solidària ha exigit en roda de premsa l'alliberament immediat dels tres cooperants segrestats i han traslladat la demanda de les famílies perquè els segrestadors tinguin cura dels cooperants. A més, han reiterat la seva confiança en la gestió del govern, que, de moment, ha aconseguit dur a terme alguns contactes.

Actualitzat
Després de traslladar la demanda de les famílies perquè els segrestadors tinguin cura dels cooperants, Barcelona Acció Solidària ha exigit l'alliberament immediat dels tres voluntaris catalans segrestats i ha demanat als capturadors que per raons humanitàries els alliberin per poder rebre així les atencions mèdiques adequades.
 
L'organització ha comunicat també en roda de premsa que continuen confiant en la gestió del govern espanyol, que, segons han reconegut, ha aconseguit dur a terme alguns contactes amb els segrestadors, tot i que descarten parlar de negociacions.

L'ONG, a més, manté la convocatòria de la concentració indefinida els dimecres a les 19 hores a plaça del Rei de Barcelona fins a l'alliberament "dels nostres companys": Albert Vilalta, Roque Pascual i Alicia Gámez. També han demanat als mitjans que en aquests "moments tan delicats" preservin la intimitat de les famílies i han agraït les mostres de suport rebudes d'organitzacions, institucions i també de tipus personal.

Segons el director de l'organització, Francesc Osan, els voluntaris estan rebent una atenció mèdica correcta. La informació sobre la salut de Vilalta es coneixia quan es compleix un mes del segrest dels tres cooperants de l'ONG Barcelona Acció Solidària, el 29 de novembre a Mauritània, mentre repartien ajuda humanitària a l'Àfrica. 

El govern espanyol espera que els segrestadors els facin arribar una petició específica a canvi d'alliberar els ostatges. De moment, no hi ha cap informació sobre on es poden trobar. Les autoritats de Mali no tenen cap constància que els voluntaris siguin al nord del país, perquè, segons diuen, s'estan movent d'un país a l'altre contínuament per evitar que els localitzin.

Zapatero es compromet a fer "el que calgui" per afavorir-ne l'alliberament

Per la seva banda, el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha explicat que els familiars dels tres cooperants estan en contacte amb el govern, que els informa de qualsevol novetat "des del primer dia". Rodríguez Zapatero ha tornat a insistir que es tracta d'un assumpte "molt difícil i delicat" que requereix de molta "prudència, discreció i responsabilitat" i, en aquest sentit, ha posat èmfasi en el fet que el govern ha de ser "extraordinàriament prudent" a l'hora de donar informació.

Sigui com sigui, s'ha compromès a fer "tot el que calgui" per afavorir l'alliberament dels cooperants i a "no fer res que endarrereixi ni perjudiqui aquest objectiu".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut